jordgubb-smultron marmeladgodis


620 g jordgubbspuré (med 10 % socker)
100 g smultron
1 st vaniljstång (gärna tahitivanilj)
825 g strösocker
16 g fruktpektin
150 g glykos
16 g citronsyra
15 g Kirschwasser (eller annan sprit)

1. Blanda socker och pektin väl så att inga klumpar bildas när det blandas med vätskan.

2. Dela vaniljstången och skarpa ur fröna. Blanda med jordgubbspurén och tillsätt glykos och smultron.

3. Koka upp och tillsätt socker/pektinblandningen under omrörning. Låt koka tills tempreaturen når 106 grader.

4. Ta upp vaniljstången och tillsätt citronsyran och spriten. Mixa med stavmixer och häll snabbt upp i en ram, cirka 1 centimeter hög eller en långpanna som kläs med silikonbehandlat bakplåtspapper.

5. Strö lite socker på ovansidan och låt stå 1 dygn innan marmeladen skärs upp i lämplig storlek, cirka 3x3 centimeter. Rulla bitarna i strösocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar