marmeladgodis på svarta vinbär


7 dl svarta vinbär
1 dl vatten
3,25 dl strösocker
3,5 tsk pektin

Garnering
1 dl strösocker


2. Blanda bären och vatten i en kastrull och krossa bären med en visp under uppvärmning. Låt massan koka upp.
3. Passera massan genom en sil över en ren kastrull.
4. Tillsätt strösocker och pektinet och låt marmeladen koka i ca. 5-6 minuter.
5. För att kontrollera att marmeladen är klar gör ett prov. Doppa en sked i marmeladen och lägg in den i kylen och låt den svalna.
6. Känn på konsistensen om marmeladen har stelnat och är fast. Om den inte är klar koka marmeladen ytterligare i några minuter.
7. När marmeladen är färdigkokt häll upp den i en avlång brödform klädd med smörpapper, (så går det lättare senare att stjälpa upp den).
8. Låt marmeladen stå svalt i ett dygn så att den stelnar ordentligt.
9. Skär marmeladen i tärningar som vänds i strösocker innan de serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar