Marmeladgodis på fruktjuice


4,5 dl valfri fruktjuice (t.ex. citron/päron/vinbär/äpple)
5 dl socker
1 påse fruktpektin, certo eller melatin
Ev. karamellfärg


Garnering:
Strösocker
Ev. blockchoklad


Koka upp juice och vatten i en kastrull. Blanda fruktpektinet med 1 dl av sockret och rör ner i kastrullen, låt koka en minut, rör så att inga klumpar bildas. Tillsätt resten av sockret och koka ytterligare några minuter, tills sockret löst sig ordentligt. Skumma om det behövs. Om du väljer att krydda med någon essence så är det läge att tillsätta det nu. Häll i blandningen i en form med raka kanter (20×30), kläs ev. med silikonbehandlat bakplåtspapper. Låt stå svalt i minst 3 timmar.

Skär i bitar och rulla i strösocker. Lägg dem glest på bakplåtspapper på en bricka. Låt marmeladen torka i rumstemperatur, gärna i ett par dagar. Vänd bitarna ett par gånger under tiden.

För variation kan du istället ta smält blockchoklad och doppa marmeladen i. Lägg på smörpapper för att torka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar